distruge blog post

10 lucruri care distrug de fiecare data posturile blogului tau

Bloggingul seamana foarte mult cu pescuitul. Sunt persoane care de fiecare data atunci cand merg la pescuit, nu prind nimic…pe cand altii prind intotdeauna.

De ce? Vei spune ca e vorba doar de noroc aici. Exista insa cateva aspecte care in opinia multor specialisti nu trebuie ignorate si care au o importanta cruciala in atingerea sucesului, fie el pescuit sau blogging.

Fie vorba aici despre blogging, vreau sa scriu despre 10 lucruri care distrug de fiecare data posturile blogului tau. Daca vei ignora aceste lucruri, sa stii ca pana a ajunge undeva, o sa ai mult de munca.

1. Scrii titluri lungi, confuze si neinsemnate.

Titlul postului tau va aparea in multe locuri: Deasupra postului tau…

titlu blog

In rezultatele Google si al altor motoare de cautare…

rezultatele google

Pentru cititori in feed

feed

Scopul titlului este sa opreasca un cititor si sa-l aduca in pagina ta spre a fi citita. Nu poti face acest lucru daca dai posturilor tale titluri lungi, confuze si neinsemnate.

Poti opri cititorii daca vei avea titluri unice, ultra-specifice, urgente sau utile. Iata aici cateva exemple:

Dupa cum vedeti aproape toate titlurile au calitatile U. Cele mai reusite titluri, de obicei intrunesc aceste calitati.

2. Nu faci legatura cu posturi mai vechi din blogul tau.

In exemplul de mai sus am facut legatura cu 4 articole mai vechi scrise de mine. Am urmarit mai multe scopuri aici.

1. M-au ajutat sa-mi demostrez punctul de vedere
2. Aceste legaturi (link-uri) trimit trafic catre posturile vechi, dandu-le o viata noua
3. Aceste link-uri contin cuvinte cheie pentru care vreau sa apar cat mai sus in rezultatele Google
4.  Link-urile catre alte articole sunt cea mai buna metoda de redirectionare a spionilor Google prin site-ul tau.

Daca ai publicat un post mai inainte nu inseamna ca trebuie sa uiti de el. Fiecare post este un bun valoros caruia poti sa-i dai viata cu fiecare link nou.

3. Niciodata nu ai link-uri catre alti alti bloggeri

Cu ceva timp in urma am scris un post care nu continea nici un link. Eram ocupat si nu vroiam decat sa public materialul pe care il aveam. Ma gandeam ca o sa fac un update mai tarziu, inserand legaturile necesare.

Dupa ceva timp un blogger care a citit articolul meu a commentat imediat intrebandu-ma: “Nu doresti ca si altii sa intre in conversatie?”. Am facut update-ul imediat incluzand link-urile necesare.

Sa faci legatura cu blogurile din afara are o valoare tripla…

1. Inviti alti oameni sa participe la conversatie – link-urile catre alte site’uri vor starta discutia cu persoane noi asupra temei pe care ai dezvoltat-o. In plus creezi perspectiva noilor relatii.

2. Dai credit acolo unde trebuie sa dai – daca scrii ceva ce e bazat pe o idee ce a fost dezvoltata de altcineva, trebuie sa inserezi un link de referinta. Este pana la urma o regula de conduita pe internet.

3. Creste autoritatea paginii – Link-urile care vin din exterior catre pagina ta sunt fara doar si poate o resursa importana de autoritate. La fel si link-urile care duc spre exterior, spre alte resurse, isi fac foarte bine postului. In special daca faci legatura cu site-uri cu autoritate mare.

4. Uiti sa completezi campurile Title si Description.

Vei ruina toate sansele unui post de a se ridica in rezultatele Google daca nu vei completa campurile cu destinatie speciala Title si Description

Datele Meta sunt critice pentru motoarele de cautare atunci cand vine vorba de citire si indexare. Daca vei utiliza corect in acestea cuvintele cheie, spionii motoarelor de cautare vor intelege usor despre ce se vorbeste in pagina.

Pentru a-ti face viata mai usoara, utilizeaza un plugin ca  All-in-One SEO pack. In WordPress vei vedea acest lucru in toate paginile de editare:

all-in-one-seo

Acesta este unul dintre cele mai bune seo plugin -uri pe care le-am folosit vreodata. Aici puteti gasi o lista cu alte seo plugin-uri care ajuta la optimizarea blogului.

5. Creezi URL-uri greoaie.

Sa ai un nume de domeniu urat este una. Sa creezi url-uri greoaie pe care lumea nu le poate citi iar motoarele de cautare nu le pot indexa este cu totul altceva.

Iata aici cateva exemple:

  • http://www.target.com/gp/detail.html/602-9912342-3046240?_encoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B000FN0KWA
  • http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=98115&ie=UTF8&z=12&om=1&iwloc=A

Daca vrei sa dai postului tau o sansa in lupta SEO, vei gasi informatia necesara citind optimizarea blogurilor – structura URL. Un post pe care l-am dedicat special acestei cauze nobile.

6. Plagiatul

Unul din elementele de baza ale bloggingului este continutul consistent. Un studiu arata ca, cu cat mai mult postezi, cu atat mai mult trafic o sa ai pe site’ul tau. Poti intreba orice blogger de success despre acest lucru si sunt ferm convins ca va confirma ce ce am spus mai sus.

Bloggerii au nevoie de tone de idei!

Iata de ce de multe ori apare tentatia de a copia ceea ce scriu altii. Nu exista o cale mai rapida de a-ti ruina reputatia decat prin plagiere.

7. Publici mai putin de un post pe luna

Desigur ca suntem toti ocupati si, sa scrii un post pe luna nu e chiar atat de usor. Dar intradevar, cu cat mai putin o sa postezi cu atat mai putine sanse o sa ai sa reusesti. Publicand un post o data la doua luni e ca si cum nu ai face nimic.

Pe langa toate astea, daca Google vine sa’ti indexeze site’ul si nu gaseste nimic nou, data viitoare se va face intarziata, ceea ce poate afecta proaspatul tau post.

8. Niciodata nu permiti nimanui sa comenteze.

Un post fara comentarii e ca o casa parasita la o margine de drum…infioratoare si lipsita de incredere. Bineinteles, daca abia ai inceput sa postezi o sa treaca ceva timp pana o sa primesti primele comentarii.

Commentariile prezinta o demostratie ca postul tau e valoros. Cu cat mai multe comentarii ai, cu atat e mai bine. E o dovada vie a activitatii sociale pe blogul tau.

9. Scrii despre ceea ce altora nu le pasa…

Este foarte simplu: blogul tau se va prabusi daca nu scrii despre ceea ce audienta ta ar vrea. Este valabil si pentru faza cand incerci sa scrii despre ceea ce scriu altii deja de buna vreme si o fac destul de bine. Spre exemplu…

  • Daca vrei sa scrii despre fotbal, atunci trebuie sa o faci mai bine decat Radu Lisiţa
  • Faci critica la adresa politicienilor?…fii sigur ca esti mai interesant ca Alex Cozer
  • Incerci sa scrii despre comunicare si public speaking, atunci trebuie sa o faci mai bine ca  Alexandru Bordea

Nu ma intelege gresit…este realizabil. Fiercare din cei enumerati  au avut un inceput, insa pentru ai intrece trebuie sa faci mai mult decat au facut ei pana acum.

10. Zero prezenta pe oricare din platformele social media

Daca nu apari pe macar una din platformele social media, postul tau este pe cale sa moara in scurt timp. Daca insa te hotarasti sa te bagi, poti incerca Twitter si Facebook

Nu renunta!

Sa faci blogging e foarte greu, mai ales daca mai ai si un job, nevoi de familie sau alte lucruri care iti iau tot timpul. De accea este foarte important sa te gandesti inainte de a incepe blogul tau, fa bine calculele. Daca renunti la el dupa ce ai facut ceva poti considera timpul petrecut fara rost.

Care sunt alte lucruri care ar distruge posturile intr-un blog?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *