Cum extragi banii in Moldova de pe Freelancer.com

Una din problemele cu care se poate intalni un freelancer moldovean e posibilitatea de a retrage banii de pe internet. Site-urile care ofera job-uri pentru freelanceri, pun la dispozitie de obicei modalitati de plata cum ar fi PayPal, acesta insa nu este inca disponibil pentru Moldova. In general, lucrurile sunt mai simple decat acum cativa ani, insa pentru incepatori, retragerea banilor este o bataie de cap destul de serioasa.

Ma voi referi doar la platforma cu care am ales sa lucrez in ultimii ani si anume www.freelancer.com. Aleg sa lucrez cu acest site doar pentru ca intruneste cele mai multe companii ce ofera proiecte, cat si freelanceri ce sunt in cautarea acestora.

Freelancer.com ofera la moment 3 optiuni de retragere a banilor valabile pentru Republica Moldova. Acestea sunt:

modalitati-de-plata

1. Skrill (fostul Moneybookers)

Oricine isi poate deschide un cont Skrill. Pentru aceasta ai nevoie de un card VISA (verificat Victoriabank si merge). Comisionul nu este mare si banii pot fi retrasi pe un cont curent la aceiasi banca. Suma minima este de 30$. Freelancer.com nu percepe comision. Comisionul perceput de Scrill este unul mic pentru conturile non-comerciant.

2. Wire Transfer.

Transfer bancar direct in contul tau curent. Se percepe o taxa de 25$ plus 1% comisionul bancii (Victoriabank). Suma minima care poate fi extrasa este 500$

3. Freelancer Debit Card de la Payoneer.

Cardul se elibereaza de catre freelancer.com in baza unei cereri pe care o puteti face in sectiunea withdrawals. Acesta mi se pare cea mai comoda modalitate de plata. Banii pot ajunge in doua ore din momentul extragerii initiate de Freelancer.com. Extragerile initiate de Freelancer.com au loc de doua ori pe saptamana. Cardul de la Payoneer are contul in dolari si poate fi folosit ca modalitate de plata in orice local ce accepta carduri in Moldova (verificat Metro, MallDova, Jumbo, Elat). La fel pentru a extrage banii de pe el puteti folosi orice bancomat. Atentie la limita sumei maxime de extragere. Recomand Agroindbank- acestia elibereaza 6 mii la o extragere (verificat 2 extrageri consecutive a sumei maxime la acelasi bancomat).

Stiu ca nu am dat prea multe detalii depre acestea insa sper ca intrebarile sa apara din partea voastra. Promit sa va dau raspunsuri amanuntite pana la cele mai mici detalii. Postul dat a fost initiat datorita unui coleg care m-a intrebat despre cum retrag eu banii de pe freelancer.com.

13 thoughts on “Cum extragi banii in Moldova de pe Freelancer.com”

 1. Salut,

  Merci Dumitru pentru articol.

  Ma intereseaza ultima metoda Cardul de la Payoneer,
  Nu cunosti care sunt comisionale care le aplica bancile noastre din moldova, atunci cand i-ai banii din bancomat sau de la banca?

  La payoneer scrie ca pentru fiecare tranzactie i-au 3$, dar in afara de asta bancile noastre cat iau?

  1. Dumitru Midon

   Salut Petru,
   Sincer sa fiu, nu m’am interesat si nu am atras atentia la comisioanele percepute. Voi reveni insa cu un raspuns dupa ce aflu concret.

 2. Salut Dumitru. Te-ai interesat cit comision iau bancomatele din Moldova? Si ma intereseaza acest Payoneer Card unde se poate de facut? La bancile noastre din Moldova?

  1. Dumitru Midon

   Salut Igor,
   INca nu am facut un studiu la acesta tema. Comisioanele insa nu sunt mari, din cate stiu eu. Ca sa aplici la acest card trebuie sa te folosesti de un serviciu care are ca metoda de plata Payoneer. Un exemplu bun sunt site-urile de freelance. Ideea este ca aceste carduri sunt alimentate din exterior. Bancile noastre nu emit asa carduri.
   PS. Cardul este bun pentru verificarea contului de PayPal.

 3. La fiecare extragere : la 1000 lei ,nu am calculat precis,dar comisionul este in jur de 100 lei.Plus $3.15 pentru Payoneer.
  Lunar pierd in jur de 600 – 900 lei.O multime de bani aruncati in buzunarul alora cu bancile…

  1. Dumitru Midon

   Sal Dima,
   Incearca sa faci extrageri de la bancomatele care ofera suma maximala (atunci loading fee o sa fie aceeasi) Sunt bancomate care dau si 5000. La fel, eviti comisioanele daca achiti prin card la magazine si nu cu cash.
   Nu te supara, dar cred ca suma de 600-900 lei lunar e cam exagerata….
   Bafta

   1. Salut Dumitru,

    Asa si o sa fac,cate o extragere lunara, sa vad chiar cam care va fi comisionul la suma maximala ( 5000 lei de exemplu ).
    Daca faceam 6 extragi pe luna – in jur de 600 lei pierdeam la bancomat,plus $3.15 x 6 ( pentru Payoneer ) = in jur de 300 lei.
    Total 900 lei.

    Dima.

 4. Salut, multumesc pentru articol, a fost de folos. Am si eu o intrebare, cardurile de la Payoneer, mi-au scris ca aproximativ o luna pina la livrare, il ivreaza direct pe adresa? sau cum?

  1. scoate bre de la maib suma maximala 12500 iese mai bine, orice extragere 3.15 indiferent de suma extrasa pe tranzactie

 5. Buna Dumitru…asa o intrebare: Dupa ce sistemul PayPal a ajuns oficial si in Moldova… a avantajat cumva acest sistem freelancerii din tara nostra … daca da atunci cum?

  1. Dumitru Midon

   Personal nu m-a avantajat cu nimic miscarea data. Probabil sunt careva avantaje sa detii un cont PP moldovenesc cum ar fi shopingul online. Mersi pentru comentariu Sergiu.

 6. Salut, nu stii exact care sunt procentele bancilor noastre la ridicarea banilor din bancomate de pe Payoneer…
  Am inteles ca la Moldincombank e 2.2% si Victoria 2%.?
  Ms

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *