Optimizarea blogurilor – structura URL

Traficul adus de motoarele de cautare este foarte important, si acest lucru este foarte bine cunoscut de cei ce au un site sau blog. Pe langa acestea optimizarea blogurilor se diferentiaza putin de optimizarea site’urilor obisnuite. Daca blogging’ul se face pe baza de CMS (majoritatea blogurilor), atunci proprietarul acestuaia, practic nu se atinge de codul paginii, ci o face simplu din sistemul de administrare. Majoritatea platformelor de blogging sunt deja optimizate pentru motoarele de cautare intr-o anumita masura, insa exista anumite laturi pe care blogerul le poate controla si care au un impact bun asupra optimizarii. Voi face referile la doar unul din cele mai importante momente.

Structura URL

Majoritatea platformelor de bloguri genereaza automat adresele paginilor din titlul acestora, incluzand semne de exclamare si de punctuatie si neluand in considerare cuvintele cheie. Daca URL’ul paginii va contine cuvintele cheie sau combinatii ale acestora atunci ea va avea o mai mare valoare pentru motoarele de cautare. Straduiti-va sa dati numele paginii avand in gand ceea ce ar putea cauta potentialii vizitatori ai paginii. Pe langa aceste lucruri trebuie sa aveti in vedere ca motoarele de cautare pur si simplu nu vor lua in calcul adresele generate standard de catre anumite platforme de blogging.

Ce putem schimba pentru a face adresele paginilor mai bine optimizate pentru motoarele de cautare?

O sa fac referire doar la platforma de blogging WordPress pentru ca o cunosc mai bine decat pe celelalte. WP ofera posibilitatea sa alegi tipul de adresa(URL). Optiunea o puteti gasi usor in panoul de administrate sub numele de Permalinks. La moment WordPress(versiunea 3.3.1) ofera 6 optiuni de alegere URL, dintre care una este redactarea individuala (Custom Structure). Daca o alegeti pe aceasta din urma va recomand sa utilizatiu rmatorul cod pe care il puteti copia usor si insera in campul dat:Β β€œ/%category%/%postname%/”.

structura url permalinks

Ce inseamna acest cod? Hm.., spre exemplu daca postul pe care il faceti se numeste “Optimizarea Blogurilor“, se afla sub categoria “SEO” si adresa blogului este www.blog.md, atunci WordPress va genera automat adresa: “www.blog.md/seo/optimizarea-blogurilor/”. Sa fim de acord, aceasta adresa arata mult mai bine pentru noi si pentru motoarele de cautare decat o pagina generata automat care contine cifre si litere.

Sper ca ati inteles ceea cea am vrut sa relatez mai sus. Daca ceva este neclar sunt deschis sa va rasupund la orice intrebari legate deΒ Optimizarea blogurilor si structura URL a site‘urilor.