Distributia click-urilor pe prima pagina Google

Astazi vreau sa scriu despre ce inseamna sa fii in top in rezultatele Google si care sunt beneficiile care le poti obtine din asta. E bine sa realizezi ca optimizarea site-ului este importanta si ca pozitiile in Google sunt determinate in mod direct de aceasta.

Te-ai intrebat vreodata care este numarul de click-uri pe care l-ai castiga daca site-ul s-ar ridica de pe pozitia 5 pe pozitia 1 in rezultatele Google? Ei bine acest numar s-ar mari in medie cam de 10 ori! Asta inseamna ca, daca dupa un cuvant cheie pentru care esti pe pozitia 5 in Google ai cam 50 vizitatori zilnici numarul acestora sa se ridice la cam 500… Suna placut nu? Suna SEO

Date despre distributia click-urilor

Exista trei seturi de studii care ne ajuta sa intelegem distributia traficului in dependenta de pozitia in SERP:

Acestea arata in felul urmator:

AOL’s 2006 Data Leak

In 2006, AOL in mod accidental a scurs informatii despre 30 milioane de cautari ale 600,000 din utilizatorii sai.

aol-click-data

Studiul Universitatii Cornell

In 2004, Laura A. Granka, Thorsten Joachims si Geri Cay au facut o cercetare concentrata pe valoarea cautarilor in Google. Ei au folosit un studiu de urmarire a ochilor pe un esantion de studenti pentru a determina clicurile in dependenta de atentie.

cornell-study

Studiul BrandSoftech.com

Noul soft creat de BrandSoftech le-a permis sa monitorizeze si sa creeze statistici bazate pe 63 site-uri de jocuri care aveau un total de peste 5 millioane de clickuri de la 30 mii de cuvinte cheie diferite cautate in Google. Softul ingenios urmarea pozitia site-urilor in rezultatele Google in momentul in care acesta primea un click.

brandsoftech-study

Daca analizam fiecare studiu in parte putem observa usor diferenta dintre numarul de click-uri pe care le primeste #1 comparativ cu locul 6 sau chiar #10…este si de asteptat. Dupa AOL 89% din vizitatori isi dedica click-urile paginii 1, Cornell 98% iar BrandSoftech cu un rezultat de tocmai 99% din totalul click-urilor. Din mai multe motive, nu cred ca studiile de mai sus au o acuratete de 100% in ceea ce priveste rezultatele. Ficare din acestea au plusuri si minusuri, de aceea cred ca ar fi rezonabil sa consideram media dintre acestea ca un rezultat mai aproape de adevar. Iata care este media celor 3 studii:

 • Pozitia #1: 45.46% din toate click-urile
 • Pozitia #2: 15.69% din toate click-urile
 • Pozitia #3: 10.09% din toate click-urile
 • Pozitia #4: 5.49% din toate click-urile
 • Pozitia #5: 5.00% din toate click-urile
 • Pozitia #6: 3.94% din toate click-urile
 • Pozitia #7: 2.51% din toate click-urile
 • Pozitia #8: 2.94% din toate click-urile
 • Pozitia #9: 1.97% din toate click-urile
 • Pozitia #10: 2.71% din toate click-urile
 • Total: 95.91% din toate click-urile se fac pe pagina #1 al rezultatelor Google

Vreau sa ai in vedere ca acesta nu este o stiinta exacta. Acesta este doar un simplu mod de estimare a volumului de click-uri pe care poti sa-l primesti in dependenta de pozitia in rezultate. Dupa cum vezi aceste cifre sunt impresionante si este o dovada vie a faptului ca optimizarea blogurilor sau site-urilor pentru motoarele de cautare este importanta. La fel, daca stii sa folosesti bine metodele de link-building traficul site-ului tau va creste garantat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *