seo plugin

Optimizarea blogurilor – seo plugin-uri

Ceea ce imi place la motoarele de cautare este ca acestea, sau cei care le administreaza incearca sa reproduca partial sau total modul de gandire, interpretare si analiza a omului. Doar ca de la incercare pana la realizare este o cale destul de lunga. De aceia, cei care incearca sa ajute procesul de gandire a motoarelor de cautare devin in mare masura favoritii acestora. Deci, pentru a deveni favorit mai mult sau mai putin al motoarelor de cautare, un site, trebuie sa fie optimizat pentru acestea. Informatia trebuie sa fie pregatita pentru motoare intr-o stare clara si usor citibila. Cei ce au un blog pe platforma WordPress pot foarte usor sa pregateasca informatia pentru motoarele de cautare, facand optimizarea prin intermediul asa ziselor seo plugin-uri. Sper ca toti cei care citesc acest post inteleg ce este un plugin si cu ce se mananca acesta. Vreau sa dedic acest post plugin-urilor pe care le consider necesare pentru optimizarea blogurilor. Voi vorbi aici iar doar despre WordPress pentru ca la moment e singura platforma de blogging pe care o cunosc mai bine.

All in one SEO Pack

all-in-one-seo

Este unul dintre cele mai utilizate seo plugin-uri pentru platforma WordPress. Pe langa faptul ca este foarte usor de utilizat, acesta este compatibil aproape cu toate celelalte extensii WordPress. Functioneaza ca un program general de SEO. Acest plugin iti permite sa introduci manual tag-urile META(titlu, descrierea si cuvintele cheie) pentru fiecare pagina si post de pe site, iti permite sa optimizezi titlurile posturilor si sa eviti duplicitatea continutului.

Google XML Sitemap

google-xml-sitemap

Acest plugin genereaza o harta XML a site-ului suportata de GoogleBingYahoo and Ask.  Harta permite programelor de scanare(crawlers) sa inteleaga mai bine structura site’ului tau cat si sa indexeze la maxim paginile acestuia. Partea tare este ca, de fiecare data cand creezi un post nou acest plugin anunta motoarele de cautare, invitandu-le sa il indexeze.

WordPress Related Posts

related-posts

Acesta este un plugin care insereaza in articole si pagini materiale anterior publicate si care au relevanta. Aceasta face mai usoara navigarea pe site cat si creste citirea blogului. Acestea sunt seo plugin-urile pe care le folosesc acum pe site-ul meu. Ma stradui sa vorbesc doar dere lucruri testate personal. Sunt o multime de alte plugin-uri care ar face legatura dintre site si motoarele de cautare mai puternica, la moment insa va sfatui sa le folositi pe cele enumerate mai sus. Bafta la optimizat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *