Pozitia in rezultatele cautarilor in Google este direct proportionala cu cantitatea si calitatea link-urilor care duc spre site’ul tau, numite in cercurile SEO – backlink-uri. Asta inseamna ca daca ai mai multe(dar si de calitate) backlink-uri decat concurenta ta, atunci vei aparea deasupra lor in rezultatele Google. Mi-am propus sa fac o lista a metodelor gratuite de creare a backlink-urilor si cate o mica descriere a acestora. In cazul in care practicati doar careva metode de link building si gasiti ceva nou in aceasta lista ma voi simti cat de cat mandru.
Metode de link building
Inscrierea in directorii – Este probabil una dintre cele mai cunoscute tehnici de creare backlink-uri. Sunt sigur ca multi dintre voi cunosc aceasta metoda, dar as fi vrut sa aduc la cunostinta ceor care nu stiu faptul ca atunci cand se inscriu in directorii sa foloseasca cuvinte cheie relevante (keywords) cu numele si activitatea site-ului. Multi afirma ca aceasta metoda este una care nu mai are efectul de altadata, totusi inscrierea in directorii ca DMOZ sau Yahoo Directory poate aduce rezultate remarcabile. Directoriile care percep plata pentru inscriere dau site-ului tau backlink-uri de o calitate mai buna. Daca aveti un buget bun stabilit pentru optimizare va sfatui sa folositi cele mai bune directorii cu plata. Am facut o lista cu Directoarele web din Moldova care sper sa va ajute.
Comentarea pe bloguri – daca comentati pe un blog care nu foloseste atributul “nofollow” aspra link’urilor, atunci comentariul pe care il lasati va fi considerat backlink (doar in cazul in care completati campul “Website” cu adresa site’ului). Aceasta este o medota buna de link building SI de a castiga vizitatori. De obicei ceilalti comentatori fac click pe autorii comentariilor bune…
*Nota: Nu folosesc atributul “nofollow” in linkuri asa ca sunteti invitati sa comentati aici 😉
Sponsorizare bloguri sau template-uri – In aproape toate blogurile/site-urile gratuite (in special temele WordPress) putem gasi un link de sponsorizare. Daca aveti ocazia sa sposorizati o tema/template atunci va sfatui sa o faceti. De obicei aceasta costa intre 40$ si 100$. Daca template’ul arata bine si cat mai multe persoane il folosesc atunci de fiecare data cand cineva il va utiliza veti obtine un backlink.
Semnaturile in profilele de forum – De cele mai multe ori forumurile ofera posibilitatea sa aveti o semnatura si de obicei chiar sa inserati link’uri in acestea. Straduiti-va sa participati activ in forumuri. Incercati sa evitati spam-ul.
Schimbul de link-uri – O metoda foarte cunoscuta de a castiga legaturi externe. Asigurati-va ca atunci cand incercati sa obtineti un link el trebuie sa aiba relevanta cu site’ul dumneavoastra – astfel valoarea acestuia va creste. Exista multe servicii de schimburi de linkuri, eu insa, v-as recomanda ca acest lucru sa fie facut fara ajutor din exterior ci prin propriile forte si investigatii…
Posturi informative – Incercati sa creati posturi informative care ar fi utile celor care va citesc. Multi dintre ei ar putea plasa link’uri catre articolul vostru. Daca o oarecare pagina este informativa, aceasta are o ascensiune mai rapida decat celelate in motoarele de cautare.
Directoriile de articole – Aceasta este o metoda care functioneaza foarte bine in state si Europa. Daca creati materiale de calitate si le trimiteti in directoriile de articole atunci, de fiecare data cand o faceti, castigati cel putin un backlink. Nu uitati sa inserati in textul articolelor legaturile exterioare catre site.
Marcaje Sociale (Social Bookmaring) – Bookmarking-ul este cea mai recenta metoda de link building, pe langa aceasta multe din site-urile de social bookmarking folosec atributul “nofollow” .
Acest articol include aproape toate metodele gratuite de link building prin care puteti castiga legaturi exterioare pentru un site. Daca mai apare ceva intre timp, cu siguranta voi scri depre acesta in blogul meu.
Multumesc…am incercat sa-ti urmez pasii pentru o mai buna indexare a site-ului meu!
Asta e bine…spor la treaba in continuare!!!
Foarte bun articolul, am sa pun in practica ce m-ai invatat. Am si eu un site de anunturi gratuite donda.ro si incerc sa il promovez, dar e al draqu rau, mai ales ca nu am un ban in buzunare.O zi buna…
cool!
Foarte utile metodele,pentru cine este la inceput le recomand.
Foarte bune metodele scrise de tine… am sa ma apuc sa le pun in aplicare 🙂 sunt nou in chestii seo deci orice sfat gratis este bine venit.
Mersi pentru apreciere si bafta in continuare!
Interesant articol dar mai sunt vreo cateva care sunt foarte bune pentru promovare.
sunt sute…nu doar cateva…totul tine de imaginatie si dedicare…
Succint si clar , chiar si eu am inteles ce trebuie facut .
In cazul in care platesti pe cineva sa faca o campanie de link building, cum poti sa verifici daca backlinkurile sunt de calitate?
De obicei un backlink de calitate vine dintr-o pagina cu autoritate inalta, cu un PR bun, continut unic si util. Campaniile necalitative pot fi evitate din start, cerand o mostra a lucrului facut mai inainte si stabilind concret tipurile de backlink-uri si provenienta acestora. Primul lucru insa la care trebuie sa te gandesti este: care va fi rezultatul campaniei – intrebare care trebuie sa o dai specialistului SEO.
Sebastian, http://www.vision-realestate.ro este site-ul vizat? Am facut o mica cercetare si se pare ca backlinck-urile spre el vin din directoare si comentarii. Sugerez sa incepi sa castigi link-uri din interiorul articolelor pe bloguri si din portalele de stiri. E un lucru care costa, dar care va aduce site-ului tau un plus de autoritate – logic – trafic si clienti. Mersi pentru comentariu.