Pana la promovarea site’ului in motoarele de cautare este necesara optimizarea interna a acestuia. Daca aceasta este facuta corect, atunci site-ul va fi indexat rapid iar ascensiunea acestuia in rezultatele motoarelor de cautare se va mari vizibil. Mai jos am incercat sa fac o lista de sfaturi utile care v-ar ajuta la optimizarea interna a site-urilor…
- Inainte de a incepe trebuie sa va hotarati care ar fi cuvintele cheie prin/pentru care se va face optimizarea site’ului. Acest lucru poate fi usor realizat cu ajutorul instrumentelor Google AdWords (pentru optimizarea in Google) sau Яндекс Директ (pentru optimizarea in Яндекс)
- Dupa ce ati gasit cuvintele cheie trebuie sa stabiliti care din pagini le va folosi. Este recomandat sa folositi maxim 2 cuvinte cheie pentru fiecare pagina aparte. De asemenea continutul paginilor trebuie sa aiba relevanta maxima cu cuvintele alese.
- Cuvintele cheie trebuie sa fie prezente in titlul paginilor (meta title), in descrierea acestora (meta description) cat si enumerate (meta keywords) intr-o forma comoda de citire pentru vizitatori, nu doar simplu afisate intr-o lista …
- Cuvintele cheie trebuie sa fie definite folosind etichete <h1>, la fel trebuie sa se regaseasca in continutul textului intr-o varietate de combinatii.
- Scrieti cuvintele cheie in interiorul textelor folosind etichetele <b> si <i> . Folositi cuvintele cheie in textele alternative ale imaginilor (alt) si in titlul acestora. Este foarte importata respectarea limitelor. Motoarele de cautare pot face usor diferenta intre paginile optimizate corect si cele “umplute”…
- Pe langa meniurile plasate in partea de sus si laterala a site’ului este bine sa existe si un meniu de susbol. La fel este bine ca in interiorul paginilor/posturilor sa fie amplasata o lista a materialelor similare. Acest lucru conduce la o expunere mai buna catre vizitatori.
- Excluzand anumite cazuri toate legaturile exterioare trebuie ferite de indexare prin <noindex> si rel=”nofollow” pentru a nu pierde din PR si тИЦ.
- Cele mai importante materiale de pe site trebuie sa fie amplasate intr-un loc vizibil, cum ar fi “Popular Posts”.
- Designul site-ului trebuie sa fie optimizat pentru cele mai populare browsere cum ar fi Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari si Chrome. Nu este un secret ca adesea site-urile arata diferit in browsere diferite.
- Site-ul ar trebui să includa optiuni de feedback pentru vizitatori (comentarii, formulare de contact si link-uri la e-mail).